منو سایت

  • خانه
  • وبلاگ
  • اضطراب چیست؟ 5 عامل اصلی استرس روش درمان استرس

اضطراب چیست؟ 5 عامل اصلی استرس روش درمان استرس

 تاریخ انتشار :
/
  وبلاگ
اضطراب چیست؟ 5 عامل اصلی استرس روش درمان استرس

تقریباً همه ما معنی استرس را می دانیم و حداقل یک بار در زندگی خود آن را تجربه کرده ایم. اما برای برخی افراد استرس تنها به یک آزمون مهم، مصاحبه شغلی، کنفرانس یا ارائه کلاس خلاصه نمی شود و تقریبا هر ثانیه از زندگی خود را با این مشکل سپری می کنند. برای آن دسته از افرادی که می خواهند بدانند دلیل این همه اضطراب و استرس چیست و چگونه ایجاد می شود؟در این مقاله اطلاعات مفیدی را در اختیار آنها قرار داده ایم تا با دانستن علل و علائم استرس بتوانند در سریع ترین زمان ممکن آن را درمان و مدیریت کنند.

اضطراب چیست؟

در رابطه با این به طور کلی و از نظر روانشناسی تعریف استرس چیست؟باید بگوییم که استرس، احساس قرار گرفتن بیش از حد تحت فشار روحی و روانی است. فشار زمانی تبدیل به استرس می شود که احساس می کنید نمی توانید آن را مدیریت کنید. افراد روش‌های متفاوتی برای واکنش به استرس دارند، بنابراین موقعیتی که برای یک فرد استرس‌زا است ممکن است برای دیگری انگیزه‌بخش باشد.

استرس می تواند بر احساس، تفکر، رفتار و عملکرد بدن شما تأثیر بگذارد. در واقع، علائم رایج استرس شامل مشکلات خواب، تعریق، از دست دادن اشتها و مشکل در تمرکز است.

ممکن است احساس اضطراب، تحریک پذیری یا اعتماد به نفس پایین داشته باشید و ذهن شما پر از افکار مزاحم باشد و ممکن است دائما نگران باشید. ممکن است متوجه شوید که کنترل خود را راحت‌تر از دست می‌دهید، بیشتر غذا می‌خورید یا رفتار غیرمنطقی دارید. همچنین ممکن است سردرد، تنش عضلانی یا درد یا سرگیجه را تجربه کنید.

استرس باعث افزایش هورمون ها در بدن شما می شود. این هورمون ها برای افزایش توانایی شما برای مقابله با عوامل استرس زا و تهدید کننده ترشح می شوند.

هنگامی که فشار یا تهدید از بین رفت، سطح هورمون استرس معمولاً به حالت عادی باز می گردد. با این حال، اگر دائما تحت استرس هستید، این هورمون ها در بدن شما باقی می مانند و منجر به علائم استرس می شوند.

اضطراب چیست؟

علت استرس چیست؟

برای مدیریت بهتر استرس لازم است بدانیم مهم ترین عوامل تحریک کننده و علت استرس چیست. با توجه به مطالعات انجام شده در مورد علل استرس، پنج عامل اصلی استرس عبارتند از:

درآمد و سرمایه

بسیاری از مردم نگران درآمد کم و ناتوانی در تامین هزینه های زندگی خود هستند. همچنین، بسیاری از افرادی که مشاغل پردرآمد دارند ممکن است به دلیل موانع اقتصادی، مسائل اجتماعی و مسائل بازنشستگی همیشه نگران از دست دادن شغل و تامین مالی زندگی خود باشند.

اضطراب چیست؟

اتصالات

درگیری افراد با دوستان و همکاران، فروپاشی عاطفی، مشکلات روابط با همسر، طلاق، مشاجره و حتی مرگ عزیزان می تواند از عوامل تاثیرگذار بر استرس روزانه شما باشد.

سلامتی

به دلیل از دست دادن دوستان یا آشنایان، بسیاری از افراد ممکن است دائما نگران سلامت خود و اطرافیان خود باشند. نگرانی از اتفاقات غیرمنتظره و ناگوار، نگرانی از بیماری های مزمن و صعب العلاج باعث افزایش استرس این افراد می شود.

استرس رابطه

تغذیه نامناسب

دریافت ناکافی مواد مغذی و همچنین مصرف بیش از حد مواد محرک و غذاهای فاقد مواد مغذی برای بدن استرس زا هستند. مصرف بیش از حد کافئین می تواند باعث علائم فیزیکی اضطراب، مانند افزایش ضربان قلب و عصبی شدن شود. علاوه بر این، پرخوری یا کاهش قند خون با تغییرات خلقی مانند تحریک پذیری و اضطراب همراه است.

فشار کاری

مشکلات در محیط کار، ساعات کاری طولانی، برخورد نامناسب کارفرمایان و همکاران و همچنین نارضایتی از کاری که انجام می دهید باعث ایجاد استرس و فشارهای جزئی و عمده می شود.

علت استرس چیست؟

اگر از بی خوابی رنج می برید وبلاگ درمان بی خوابی را بخوانید

انواع استرس چیست و چگونه ایجاد می شود؟

در روانشناسی انواع استرس به سه گروه زیر طبقه بندی می شوند:

استرس کوتاه مدت

این نوع استرس زمانی رخ می دهد که یک مشکل یا عامل خاص منجر به تنش و اضطراب لحظه ای شما شده باشد. از علائم این نوع استرس می توان به سردرد، درد عضلانی، معده درد، تپش قلب، احساس ناراحتی و شکست های عصبی لحظه ای اشاره کرد.

استرس مکرر

استرس و نگرانی های مداوم پس از مدتی به شکل استرس های تکراری ظاهر می شوند. افرادی که در معرض استرس مکرر هستند، خلق و خوی آشفته و رفتار عصبی-تهاجمی دارند. ذهن این افراد مملو از افکار منفی و نگرانی های غیرمنطقی است. این افراد مدام عجله دارند و به سرعت حوصله شان سر می رود و صبرشان را از دست می دهند. مشکلات مداوم در برقراری ارتباط با دیگران، تحریک پذیری سریع و واکنش های عصبی و تهاجمی از علائم این نوع استرس است.

استرس مزمن یا مزمن

این نوع استرس ریشه در دوران کودکی افراد دارد و هر مشکل کوچک و بزرگی باعث نگرانی جدی این افراد می شود. این افراد برای مقابله با استرس بسیار سخت هستند و این می تواند بعد از مدتی به مشکلات قلبی و گوارشی منجر شود.

انواع استرس چیست؟

روش درمان استرس چیست؟

استرس به خودی خود یک بیماری نیست، اما اگر درمان نشود، می تواند باعث بیماری جدی شود. تشخیص زودهنگام علائم استرس بسیار مهم است. عوامل و علائم استرس را به طور جامع توضیح داده ایم. دانستن علائم و نشانه‌های استرس به شما کمک می‌کند تا راه‌هایی برای مقابله پیدا کنید و از اتخاذ روش‌های مقابله ناسالم مانند نوشیدن الکل یا سیگار جلوگیری کنید.

کارهای زیادی وجود دارد که می توانید برای مدیریت موثرتر استرس انجام دهید، مانند یادگیری نحوه تنفس، ورزش منظم، استراحت کافی و تمرین تکنیک های مدیریت زمان خوب.

مطالعات نشان می دهد که جلسات ساده ذهن آگاهی و مدیتیشن در طول چند هفته می تواند به کاهش استرس و بهبود خلق و خوی کمک کند.

در مقاله ای توضیح دادیم که راه های موثر برای کاهش استرس چیست. همچنین می توانید برای مدیریت و درمان استرس مزمن خود به روانشناس مجرب و متخصص مراجعه کنید.

استرس درس

اثرات استرس چیست؟

اگر بدانید استرس چه اثرات و عوارضی دارد، سریعتر برای کنترل و درمان استرس اقدام خواهید کرد. هنگامی که با یک موقعیت استرس زا مواجه می شوید، آمیگدال شما، بخشی از مغز شما که احساسات شما را پردازش می کند، اولین کسی است که تهدید را تشخیص می دهد. این قسمت یک سیگنال پریشانی به هیپوتالاموس شما می فرستد. سیستم عصبی شما سیگنال می فرستد. زیرا مغز شما واکنش مبارزه یا فرار را تحریک می کند. سپس محور هیپوتالاموس-هیپوفیز-آدرنال (HPA) هورمون های استرس مانند کورتیزول و آدرنالین را آزاد می کند. این هورمون ها باعث تنش عضلانی، درد قفسه سینه یا ضربان قلب سریع می شوند.

هر فردی بسته به شرایط جسمانی خود و آنچه برایش اتفاق افتاده است علائم متفاوتی را تجربه می کند. اگر این هورمون ها بیش از حد تولید شوند، بدن شما کند می شود. فعالیت تولیدمثلی شما همراه با سیستم ایمنی و عملکرد قلب کاهش می یابد و باعث اختلالات خلقی می شود. اما هنگامی که تهدید برطرف شد، هیپوتالاموس سیگنالی را به سیستم عصبی شما ارسال می کند که همه چیز می تواند به حالت عادی بازگردد. حس مبارزه یا فرار فروکش می کند و استرس شما از بین می رود.

یکی از راه های کاهش استرس، باز کردن چاکرا است. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، این وبلاگ را از دست ندهید

اثرات فیزیکی استرس

  1. وقتی استرس دارید، عضلات شما منقبض می شوند. بدن شما فکر می کند که از شما در برابر درد یا آسیب محافظت می کند. اما اگر ماهیچه ها برای مدت طولانی منقبض شوند، باعث میگرن و درد شانه یا گردن می شود.
  2. وقتی استرس دارید، ممکن است احساس تنگی نفس کنید یا به دلیل تنگ شدن مجاری تنفسی به سرعت نفس بکشید. علاوه بر این، در شرایط خطرناک، فرد ممکن است دچار حمله عصبی یا حمله پانیک شود.
  3. استرس حاد کوتاه مدت ضربان قلب را افزایش می دهد و استرس حاد مکرر می تواند به عروق کرونر آسیب یا ملتهب کند و منجر به مشکلات قلبی شود.
  4. استرس به دلیل عصب واگ که به سیستم عصبی خودمختار (ANS) متصل است بر روده شما تأثیر می گذارد. عصب واگ از مغز به روده می رود و تمام سیستم های اصلی بدن شما را به هم متصل می کند. عملکرد آن غیر ارادی است و گرسنگی، هضم غذا و … را تنظیم می کند. استرس بیش از حد می تواند عملکرد آن را مختل کند و باعث یبوست یا زخم معده شود.
  5. هورمون استرس کورتیزول بر فشار خون و تنظیم تاثیر می گذارد و مقدار زیاد آن باعث اختلال در عملکرد سیستم تولید مثل می شود و عملکرد طبیعی بیوشیمیایی شما را مختل می کند. کورتیزول بیش از حد بر تولید تستوسترون، میل جنسی و قاعدگی تاثیر می گذارد. حتی می تواند در دوران بارداری و بعد از زایمان در انسان عوارض ایجاد کند.
اثرات استرس چیست؟

استرس مادر باردار می تواند باعث تغییر جنسیت در کودک شود. برای اطلاعات بیشتر این وبلاگ را بخوانید

اثرات روانی استرس چیست؟

شما به خوبی از اثرات فیزیکی استرس آگاه هستید. اما آیا می دانید تاثیرات روانی استرس چیست؟ موارد زیر مهم ترین اثرات استرس بر ذهن و روح شما هستند:

  1. استرس بر حافظه شما تأثیر می گذارد و ممکن است در لحظه فراموش کنید و قدرت تفکر شما کاهش یابد. استرس مزمن می تواند به حافظه بلند مدت شما آسیب جدی وارد کند.
  2. استرس روزانه و طولانی مدت ذهن شما را تخلیه می کند و احساس می کنید پس از یک روز پر از استرس و نگرانی، کاری برای انجام دادن ندارید.
  3. استرس تمرکز شما را از بین می برد و توانایی پردازش اطلاعات را از شما سلب می کند، بنابراین اگر آزمون مهمی در راه است و پروژه ای در پیش دارید، سعی کنید اضطراب خود را کاهش دهید تا بتوانید بیشتر تمرکز کنید.
  4. استرس ذهن شما را درگیر مسائل نگران کننده می کند و آنقدر مشغول می شود که حتی قادر به انجام کارهای معمول و ساده روزانه خود نیستید.
استرس کاری

آخرین کلمه

در این مقاله از مجموعه مقالات Landaspa به تفصیل به این موضوع پرداخته ایم استرس چیست و چگونه ایجاد می شود؟. عوامل زیادی باعث ایجاد استرس و اضطراب در ما می شود و متاسفانه ما قادر به کنترل همه اتفاقات نیستیم. اما با شناخت کافی از این عوامل تحریک کننده و همچنین علائمی که نشان دهنده استرس است، می توانیم با درمان و غلبه بر استرس از اثرات نامطلوب آن بر روی بدن و ذهن خود جلوگیری کنیم.

امیدواریم توانسته باشیم به خوبی توضیح دهیم که تعریف استرس چیست. همچنین اگر سوالی در این زمینه دارید که بی پاسخ مانده است، در قسمت نظرات برای ما ثبت کنید.