منو سایت

  • خانه
  • وبلاگ
  • جدیدترین اثرات محدودیت های اینترنت بر کسب و کارهای آنلاین

جدیدترین اثرات محدودیت های اینترنت بر کسب و کارهای آنلاین

 تاریخ انتشار :
/
  وبلاگ
جدیدترین اثرات محدودیت های اینترنت بر کسب و کارهای آنلاین

از آنجایی که اینترنت در روزهای اخیر همچنان محدود است، بسیاری از مشاغل آنلاین در مورد آن ابراز نگرانی کرده اند. این محدودیت ها که از 30 سپتامبر 1401 آغاز شد، به بهانه اعتراضات ادامه یافت.

این مشکل باعث شد وارد شویم یک مرکز جدیدبه عنوان یک استارتاپ دیجیتال مارکتینگ، این وظیفه ماست که بدانیم جدیدترین اثرات محدودیت های اینترنت بر کسب و کارهای آنلاین بیایید از ضررهای آنها بگوییم و صحبت کنیم. با ما بمان.

کسب درآمد وابسته به اینترنت جهانی و شبکه های اجتماعی

تا به امروز حدود 11 میلیون ایرانی از طریق شبکه های اجتماعی کسب درآمد می کنند. این در حالی است که درآمد ۹ میلیون نفر از این افراد به طور مستقیم به اینستاگرام بستگی دارد. اینستاگرام در سال های اخیر بسیاری از هزینه های جانبی از جمله اجاره فروشگاه، هزینه های استهلاک، سرمایه گذاری اولیه و … را حذف کرده است.

با شبکه اجتماعی و به خصوص اینستاگرام بسیاری از مردم مغازه های خود را بستند و فروش مستقیم از طریق اینستاگرام را آغاز کردند. بر اساس آماری که اخیرا توسط مرکز تحقیقات بتا منتشر شده است، تنها 19 درصد از کل مشاغل در اینستاگرام دارای فروشگاه هستند و ممکن است خارج از اینستاگرام به فعالیت خود ادامه دهند.

همچنین بر اساس اطلاعات این مرکز تحقیقاتی بیش از 2 میلیون کسب و کار در اینستاگرام فعال هستند که در این میان 200 هزار بنگاه بزرگ و بیش از 500 هزار بنگاه داخلی وجود دارد.

64 درصد از صاحبان این شرکت ها زن هستند و بسیاری از آنها سرپرست خانواده هستند.

نکته قابل توجه دیگر این است که بسیاری از این مشاغل برای چندین نفر درآمد دارند و در واقع بیش از 9 میلیون نفر برای درآمدزایی مستقیم به اینستاگرام وابسته هستند.

محدودیت های اینترنتی برای بازاریابی دیجیتال

تأثیر فیلترینگ و محدودیت اینترنت بر تولید داخلی

در آمار منتشر شده توسط بتا شاهد هستیم که ۷۱ درصد از کالاهای مبادله شده در اینستاگرام، کالاهای تولید داخل هستند. 10 درصد آنها به صنایع دستی و تولیدات محلی اشتغال دارند. این اعداد و ارقام این سوال بزرگ را در ذهن ایجاد می کند که پس از فیلتر شدن اینستاگرام، تکلیف چرخه اقتصادی ساخت داخل چه می شود؟!

تأثیر فیلترینگ اینترنت بر تولید داخلی

آیا اینستاگرام پایان داستان است؟

این روزها فیلترینگ اینستاگرام به بهانه اعتراض انجام شد اما چند سالی است که اعضای شورای اسلامی از فیلترینگ و ملی شدن اینترنت گلایه دارند. این صحبت ها این سوال بزرگ را ایجاد می کند که فیلترینگ و محدودیت ها تا کجا پیش می رود؟!

ما شاهد مهاجرت گروه بزرگی از کسب و کارها از فیسبوک به تلگرام و سپس اینستاگرام بودیم. کسب و کارهایی که در این مسیر پول زیادی از دست داده اند. اکنون می بینیم که بسیاری از این افراد سایت خود را گسترش می دهند و می خواهند از این طریق درآمد خود را افزایش دهند.

اما می توان پیش بینی کرد که با ملی شدن اینترنت، آسیب های جدی به مردم و سرمایه هایشان وارد شود که مدت هاست آن را به دست آورده اند و سختی های زیادی را برای آن تجربه کرده اند.

در بخشی از بیانیه انجمن تجارت اینترنتی نیز به این موضوع پرداخته شده است. این بیانیه می گوید:

لازم به ذکر است که اتصال به اینترنت داخلی این مشکل را حل نمی کند. تعداد قابل توجهی از مردم تفاوت اینترنت داخلی و بین المللی را درک نمی کنند و زمانی که نمی توانند از موتور جستجوی گوگل استفاده کنند، تصور می کنند که اینترنت کاملاً خاموش است.

این بیانیه همچنین حاکی از سرمایه گذاری سنگینی است که کسب و کارها در سئو سایت خود انجام می دهند و آسیب های ناشی از ملی شدن اینترنت:

تخمین زده می شود که سایت های ایرانی سالانه حدود 300 میلیارد تومان صرف سئو در گوگل می کنند تا در جستجوی کالا و خدمات توسط مشتریان بیشتر و بهتر دیده شوند. وقتی گوگل از کار بیفتد، تمام این هزینه ها هدر می رود.

بعد از 9 شهریور در فضای مجازی چه گذشت؟

در مورد آسیب های ناشی از محدودیت های اینترنتی صحبت کردیم. حال نمی خواهیم به واکنش کاربران اینترنتی در این مدت نگاه کنیم و ببینیم با فیلترینگ انجام شده چقدر محدودیت ها را پذیرفته اند.

بازگشت به تلگرام شکست خورده

تقریبا 5 سال از فیلتر شدن تلگرام می گذرد اما طبق آخرین آمار کاربران اینترنت هنوز این پیام رسان را به یاد دارند.

مرکز تحقیقات بتا اخیراً اطلاعاتی را منتشر کرده است که نشان می دهد تعداد بازدید از پست های تلگرام از اواسط سپتامبر تا اواسط اکتبر امسال بیش از دو برابر شده است. بنابراین بازدید از پست تلگرام از 1.2 میلیارد به 2.8 میلیارد رسیده است.

اینستاگرام هنوز شماره یک است

در پایان مهرماه یک ماه از فیلتر شدن اینستاگرام می گذرد اما کاربران ایرانی همچنان اینستاگرام را انتخاب اول خود در شبکه های مجازی می دانند.

اگرچه کسب و کارها در یک ماه گذشته عملاً هیچ فعالیتی در اینستاگرام نداشته اند، اما این به دلیل اولویت های آنها است. دسترسی به VPN و تغییر IP در کشور ما روز به روز سخت تر می شود، اما کاربران همچنان روزانه از اینستاگرام استفاده می کنند و این شبکه اجتماعی را به سایر شبکه ها ترجیح می دهند.

توییتر پرنده آبی

توییتر یکی دیگر از شبکه های اجتماعی است که بار دیگر مورد توجه کاربران قرار گرفته است. این شبکه اجتماعی در یک ماه اخیر بیش از پیش در بین کاربران ایرانی محبوب شده و آمار فعالیت کاربران آن روز به روز در حال افزایش است.

تاثیر فیلترینگ بر استفاده کاربران از ابزار جدید هاب

اگر با نوین هاب آشنایی داشته باشید، می دانید که این ابزار ارتباط مستقیمی با کسب و کار آنلاین دارد و افراد زیادی از نوین هاب برای مدیریت شبکه های اجتماعی خود استفاده می کنند.

با این حساب بد نیست نگاهی به آمار نوین هاب در یک ماه گذشته بیندازیم و ببینیم کاربران نوین هاب چه تغییراتی در فعالیت های آنلاین خود از 9 شهریور تا 4 مهر ایجاد کرده اند.

درصد رشد کاربران نوین هاب از 9 شهریور تا 4 مهر 1401 نسبت به ماه قبل با کاهش 76 درصد مواجه شده است

علاوه بر این، سهم محتوای منتشر شده توسط مشاغل بین 30 تا 25 سپتامبر در مقایسه با 30 مرداد تا 25 شهریور 1401 به شرح زیر است:

  • اینستاگرام: منفی 92 درصد
  • توییتر: منفی 63 درصد
  • تلگرام: منفی 54 درصد
  • لینکدین: منفی 74%
  • دستگاه: منهای 61 درصد
  • سروش: منفی 64 درصد
  • ایتا: منفی 74 درصد
  • یوتیوب: کاهش 55 درصدی
  • بله: منهای 3 درصد
  • Tumblr: منفی 38 درصد
  • شکاف: منهای 40 درصد

تاثیر فیلتر کردن بر ابزار هاب جدید

همانطور که در نمودار مشاهده می شود، بیشترین تأثیر رویدادهای ماه گذشته بر روی اینستاگرام کمترین کاهش فعالیت در بین پلتفرم های فیلتر شده بود یوتیوب و تلگرام متعلق است

فعالیت اپلیکیشن های داخلی نیز به میزان قابل توجهی کاهش یافته و کمترین نرخ ریزش کاربر را در بین این اپلیکیشن ها دارد آره می بینم.

البته در بررسی این آمار نباید این نکته را نادیده گرفت که در یک ماه اخیر بسیاری از کسب و کارها به دلیل فضای متفاوت در شبکه های اجتماعی و افزایش اعتراضات، فعالیت آنلاین خود را کاهش داده اند و برخی از داده ها باید تحت تاثیر این موضوع باشد. .

محدودیت ها و فیلترینگ اینترنت تا کی ادامه خواهد داشت؟

در حال حاضر یک سوال مهم برای کسب و کارهای آنلاین این است که فیلترینگ و قطعی اینترنت چقدر طول می کشد. اختلالاتی که هر چه بیشتر افراد در اکوسیستم استارتاپی و فضای کسب و کار دیجیتال کشور را از ادامه فعالیت منصرف می کند.

موضوع محدودیت فضای مجازی برای اولین بار در سال ۱۳۹۶ به عنوان طرحی برای ساماندهی پیام رسان های اجتماعی مطرح شد و همین امر منجر به فیلتر شدن تلگرام شد. پس از آن طرح های زیادی برای هدف قرار دادن سایر شبکه ها و رسانه های اجتماعی مطرح شد و هیچکس نمی داند این محدودیت ها و مهاجرت از این پیام رسان به این شبکه اجتماعی تا کجا باید ادامه یابد.

آخرین کلمه

ما فیلتر فضای مجازی و رویدادهای قطع اینترنت را بررسی کردیم که منجر به از دست دادن 100٪ تجارت شد.

در مورد اهمیت اینترنت و فضایی مانند اینستاگرام در زندگی روزمره ایرانیان صحبت کردیم. ما همچنین نگاهی اجمالی به رفتار مصرف‌کننده و تجارت آنلاین در یک ماه گذشته داشتیم. نظر شما در مورد اتفاقات اخیر چیست؟ آیا قطعی اینترنت بر کسب و کار شما تأثیر می گذارد؟