منو سایت

  • خانه
  • وبلاگ
  • روانشناسی بالینی به چه معناست؟ چه کسی به روانشناسی بالینی نیاز دارد؟

روانشناسی بالینی به چه معناست؟ چه کسی به روانشناسی بالینی نیاز دارد؟

 تاریخ انتشار :
/
  وبلاگ
روانشناسی بالینی به چه معناست؟ چه کسی به روانشناسی بالینی نیاز دارد؟

روانشناسی بالینی چیست؟? روانشناسی بالینی چه شاخه ها و رویه هایی وجود دارد؟ تصمیمات روانشناسی بالینی چیست؟? شاید نام روانشناسی بالینی را شنیده باشید، اما اطلاعات دقیقی در مورد آن ندارید. روانشناس بالینی کیست و چه کاری می توان انجام داد، چه نوع فردی به روانشناس بالینی نیاز دارد و غیره. سوالاتی هستند که در این مقاله به آنها پاسخ خواهید داد.

قبل از پاسخ به سوال روانشناس بالینی چیست؟باید بگوییم که مشکلات زیادی وجود دارد که می تواند انسان را بیمار روانی کند! به خصوص در شرایط فعلی که ممکن است بسیاری از افراد جامعه وضعیت خوبی نداشته باشند. شاید خیلی به این موضوع اهمیت ندهید، اما باید بدانید که فشار بر روح و جسم شما به دلیل بیماری های روانی، افسردگی و …. بسیار بیشتر از فشاری است که می تواند در اثر صدمات فیزیکی ایجاد شود.

روانشناسی بالینی یکی از شاخه های علم روانپزشکی است که می تواند فرد مبتلا به بیماری روانی را با روش های ذهنی و فکری درمان کند و ذهن او را از عوامل مخرب نجات دهد.

در این مقاله با ما همراه باشید تا علاوه بر درک معنای روانشناسی بالینی، در صورت نیاز به روانشناس بالینی، آن را بشناسید.

روانشناس بالینی چیست؟

روانشناس بالینی چیست؟

روانشناسی بالینی شاخه ای از روانشناسی است که به مطالعه بیمارانی می پردازد که مشکلات روانی دارند و رفتارهای غیرعادی از خود نشان می دهند. روانشناس بالینی این قدرت را دارد که مشکلات روحی، عاطفی و روانی فرد را بررسی کند و علل آنها را که ممکن است به دلیل مسائل ژنتیکی، اجتماعی یا خانوادگی باشد، کشف کند.

روانشناس بالینی باید بتواند با ارائه راه حل و برنامه ای برای مقابله با بیماری، مشکلات روانی فرد را درمان کند. روانشناس بالینی دارو تجویز نمی کند و تنها با استفاده از راهبردهایی که در رشته خود آموزش دیده است، اقدامات درمانی لازم را انجام می دهد.

  • یک متخصص در زمینه روانشناسی بالینی باید دانش عمیقی برای تشخیص مشکلات فکری و روانی داشته باشد.
  • او درک گسترده ای از مشکلاتی دارد که می تواند برای روان افراد در سنین مختلف ایجاد شود
  • توانایی انجام تحقیق و به روز رسانی اطلاعات روانشناختی خود را دارند
  • باید با افرادی که در کارشان مکمل آنها هستند تماس بگیرد تا اگر مشکل بیماری در حوزه کاری او نیست، زمینه های مفیدی را به بیمار معرفی کند.

زیرگروه های روانشناسی بالینی کدامند؟

زیرگروه های روانشناسی بالینی کدامند؟

به محض اینکه بدانید روانشناسی بالینی چیست؟ما در حال بررسی زیربخش های آن هستیم. روانشناسی بالینی زیرشاخه های مختلفی دارد که در ادامه به آنها می پردازیم.

  • عصب روانشناسی

روانشناسانی که در این زمینه تحصیل کرده اند باید به آناتومی و رفتار مغز و سیستم عصبی بدن مسلط باشند و بتوانند راهکارهای درمانی مناسبی را برای مواردی مانند سکته مغزی، آلزایمر، پارکینسون و سایر اختلالات عصبی ارائه دهند.

  • روانشناسی سلامت

این شاخه از روانشناسی به مسائلی می پردازد که منشأ اجتماعی دارند. در واقع وقتی فردی در موقعیت اجتماعی خود دچار مشکل می شود، مستعد افسردگی و اختلالات روانی است. روانشناسی سلامت برای بهبود این مشکل کار می کند.

  • روانشناسی کودک

روانشناسی کودک یکی از شاخه های روانشناسی است که می تواند در شناخت استعدادها و نیازهای کودکان و نوجوانان به والدین کمک زیادی کند. همچنین اختلالاتی مانند اختلالات یادگیری، عصبانیت، رشد، آزار عاطفی که ممکن است همراه کودک باشد و… از جمله مشکلاتی است که باید توسط روانشناس بالینی کودک برطرف شود.

  • روانشناسی سالمندان

افرادی که در این رشته تحصیل کرده اند با مشکلاتی مانند ناتوانی های عملکردی، بیماری های روانی مزمن و افسردگی که با افزایش سن ایجاد می شود، سروکار دارند. شاید در کشور ما بسیاری از افراد برای حل این مشکلات سالمندان به روانشناس مراجعه نمی کنند، اما می توان مطمئن بود که بسیاری از مشکلات روحی که در سالمندان به وجود می آید با این شاخه از روانشناسی قابل حل است.

تفاوت روانشناسی بالینی و روانپزشک

تفاوت روانشناسی بالینی و روانپزشک

پس از پاسخ به این سوال که روانشناسی بالینی به چه معناست، باید به تفاوت آن با روانپزشکان اشاره کرد. روانپزشک در دوران دبیرستان در رشته تجربی تحصیل کرده و پس از قبولی در دانشگاه در رشته پزشکی تحصیل کرده و پس از فارغ التحصیلی از پزشکی عمومی می تواند در رشته روانپزشکی تخصص پیدا کند. اما یک روانشناس بالینی، در دبیرستان، علوم انسانی می خواند و روانشناس عمومی می شود. و سپس در رشته بالینی فوق لیسانس گرفت.

روانشناس بالینی هیچ دارویی تجویز نمی کند و تمام راه حل های درمانی او استفاده از روش های ذهنی و روحی است. اما روانپزشک با توجه به سلامت روانی بیمار می تواند دارو تجویز کند.

روانپزشک از طیف وسیعی از روش های درمانی برای حل مشکل بیمار استفاده می کند. از روش های دارویی گرفته تا مشکلات روانی. اما روانشناس بالینی فقط روش های روان درمانی را برای بهبود بیمار امتحان می کند.

چه کسی به روانشناسی بالینی نیاز دارد؟

چه کسی به روانشناسی بالینی نیاز دارد؟

سوال اصلی که در حوزه روانشناسی بالینی مطرح می شود این است که چه زمانی افراد به روانشناس بالینی نیاز خواهند داشت؟ در واقع مشکلات روانی باید توسط شاخه روانشناسی بالینی درمان شود. مسائلی مانند عوامل زیر:

  • کودکان و نوجوانانی که افسردگی یا هر گونه مشکل رفتاری دارند
  • افراد استرس زا که به شدت از اضطراب رنج می برند
  • برخی از بیماری های روانی مانند اوتیسم، بیش فعالی، یادگیری دوران کودکی و ناتوانی های ذهنی
  • افراد مبتلا به اختلالات خواب و انرژی بالا در هنگام خواب
  • افرادی با اخلاق منفی مانند عدم توجه
  • افرادی که تمایل دارند به خود و دیگران صدمه بزنند
  • افراد وسواسی
  • افرادی که به عواملی مانند الکل، قمار، برخی مواد مخدر، خودارضایی و غیره اعتیاد فکری دارند.
  • افرادی که از ظاهر و اندام خود ناراضی هستند

در نهایت باید گفت که هر گونه اختلال روانی دارید می توانید به روانشناس بالینی مراجعه کنید. توصیه می کنیم این طرز تفکر را که مراجعه به روانشناس منجر به افول شخصیت شما می شود را کنار بگذارید. زیرا وقتی ذهن ناآرام است، همه بخشهای زندگی آشفته می شود.

آخرین کلمه

با خواندن این مقاله متوجه شدید روانشناسی بالینی به چه معناست و چه زیرشاخه هایی دارد. در واقع روانشناسی بالینی روش های درمانی را که مبتنی بر روان درمانی است تحت الشعاع قرار می دهد و با انجام تمرینات ذهنی و بدون تجویز دارو راه حل های مناسبی برای مشکلاتی مانند وسواس، برخی اعتیادها، بیماری های روانی، استرس، بی خوابی و … می دهد. پیشنهاد. این تفاوت اصلی بین روانشناسی بالینی و روانپزشکی است. روانپزشک با روش های مختلف درمانی سعی در بهبود روان بیمار دارد. در این میان روانشناس بالینی تنها با روان درمانی این مشکلات را حل می کند.

برای اکثر افراد از کودکان و میانسالان تا میانسالان می توانید با مراجعه به روانشناس بالینی بسیاری از مشکلات روانی آنها را حل کنید.

امیدواریم توانسته باشیم اطلاعات مفیدی در زمینه روانشناسی بالینی در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. همچنین اگر سوالی در این زمینه بی پاسخ دارید، در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید.