منو سایت

  • خانه
  • وبلاگ
  • سیکل قاعدگی چیست؟ | بهترین روش برای محاسبه سیکل قاعدگی

سیکل قاعدگی چیست؟ | بهترین روش برای محاسبه سیکل قاعدگی

 تاریخ انتشار :
/
  وبلاگ
سیکل قاعدگی چیست؟ | بهترین روش برای محاسبه سیکل قاعدگی

معنای سیکل قاعدگی چیست؟ و اینکه محاسبه قاعدگی و بارداری چه فایده ای دارد؟ آشنایی با سیکل قاعدگی برای خانم ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است. از آنجایی که قاعدگی یک فرآیند طبیعی و ماهانه است، زندگی زنان را تحت تاثیر قرار می دهد. به عنوان مثال، اگر قرار است در یک مسابقه شنا شرکت کنید، یک سفر زیارتی در پیش دارید یا می خواهید برای بارداری خود برنامه ریزی کنید، باید بدانید سیکل قاعدگی چیست و چگونه می توانید چرخه قاعدگی و بارداری را محاسبه کنید.

پریود چیست؟

دوره ای که گاهی اوقات به عنوان قاعدگی یا قاعدگی شناخته می شود، به عنوان یک فرآیند ماهانه تعریف می شود. در این دوره زنان به دلیل ریزش دیواره رحم دچار خونریزی می شوند. این خونریزی از رحم از طریق دهانه رحم به واژن و از آن ناحیه خارج می شود. چرخه قاعدگی هر ماه بدن زن را برای بارداری آماده می کند. پوشش داخلی رحم در طول ماه ایجاد می شود و اگر زنی باردار نشود، هورمون ها به بدن سیگنال می دهند که شروع به قاعدگی کند. قاعدگی فقط بین بلوغ و یائسگی زمانی اتفاق می افتد که زن باردار نباشد.

اگر می خواهید اطلاعات خود را در این قسمت پر کنید بخوانید دوره وبلاگ چیست.

پریود چیست؟

سیکل قاعدگی چیست؟

چرخه قاعدگی مجموعه پیچیده ای از تغییرات فیزیولوژیکی است که هر ماه در زنان در سنین باروری رخ می دهد. نتیجه نهایی تولید تخمک و ضخیم شدن آندومتر است که در صورت وقوع لقاح امکان لانه گزینی را فراهم می کند. چرخه قاعدگی توسط سیستم غدد درون ریز از طریق تعامل پیچیده هیپوتالاموس، غده هیپوفیز و غدد جنسی (محور هیپوتالاموس-هیپوفیز-گناد) تنظیم می شود.

چرخه قاعدگی

اگر سفر زیارتی دارید یا به دلایلی قصد دارید پریود خود را به تاخیر بیندازید، وبلاگ نحوه جلوگیری از پریود در سفر را بخوانید.

سیکل قاعدگی طبیعی چیست؟

سیکل قاعدگی چند روزه است؟? طول چرخه قاعدگی خانم ها متفاوت است و شایع ترین طول سیکل بین 23 تا 35 روز است. هر تغییری که در طول چرخه قاعدگی رخ می دهد، به احتمال زیاد در بخشی از چرخه قبل از تخمک گذاری (به نام فاز فولیکولی) رخ می دهد. برای اکثر زنان، زمان بین تخمک گذاری (زمانی که تخمک از تخمدان آزاد می شود) و دوره ماهانه آنها بین 12 تا 16 روز است (به این مرحله لوتئال می گویند). دوره‌های قاعدگی می‌تواند طولانی‌تر یا کوتاه‌تر از ۲۸ روز باشد، به‌ویژه برای زنان جوانی که به تازگی پریود شده‌اند.

سیر طبیعی سیکل قاعدگی سیکل قاعدگی است

سیکل قاعدگی در چه مراحلی قرار دارد؟

سیکل قاعدگی از نظر تئوری دارای مراحل خاصی است. همانطور که توضیح دادیم این چرخه با توجه به شرایط جسمانی زنان و همچنین شرایط محیط زندگی و رژیم غذایی آنها می تواند متفاوت باشد. ما موارد زیر را آورده ایم تا به شما یک ایده کلی از اینکه مراحل چرخه قاعدگی چیست ارائه دهیم:

روزهای 1 تا 6: دوره و زمانی که خون به دلیل ریزش دیواره رحم از واژن خارج می شود.

روزهای 7 تا 12: بعد از سیکل (مرحله فولیکولی). رحم شروع به ضخیم شدن می کند و فولیکول های رحم به رشد خود ادامه می دهند. سطح استروژن افزایش می یابد و تخم مرغ برای آزاد شدن آماده می شود.

روزهای 12 تا 15: مرحله تخمک گذاری. در این مرحله تخمک از لوله های فالوپ واقع در رحم زن آزاد شده و برای لقاح آماده می شود.

روزهای 16 تا 28: دوره پس از تخمک گذاری (فاز لوتئال) که هر تخمک آزاد شده 12 تا 24 ساعت فرصت دارد تا بارور شود و در غیر این صورت از بین برود. در این دوره، اگر تخمک بارور شود، تبدیل به جنین می شود، وارد رحم می شود و به دیواره آن می چسبد.

اگر لقاح اتفاق نیفتد، دیواره رحم شروع به سقوط و شکستن می کند و چرخه از نو شروع می شود.

مراحل چرخه قاعدگی

سن شروع سیکل قاعدگی چیست؟

سیکل ها و دوره های قاعدگی در زنان در دوران بلوغ شروع می شود. متوسط ​​سن شروع بلوغ در دختران 11 سال است، اما ممکن است در برخی از دختران زودتر یا دیرتر اتفاق بیفتد. همچنین بعد از شروع اولین پریود در ماه های اول ممکن است پریود نامنظم باشد و برخی افراد تا چند ماه پریود نشوند. اما از حدود سن 16 تا 18 سالگی، اکثر قاعدگی ها متوجه منظم بودن قاعدگی می شوند. مشاهده و یادداشت زمان شروع پریود در هر ماه می تواند به شما کمک کند که بدانید چه زمانی باید منتظر پریود باشید و آماده باشید. اگر قاعدگی شما تا حدود 16 سالگی شروع نشده است، بهتر است به پزشک خود مراجعه کنید تا علت شروع نشدن آن را دریابید. با این حال، تاخیر در شروع اولین دوره معمولاً دلیلی برای نگرانی نیست.

اولین قاعدگی شما فقط آغاز سالهای باروری شما نیست. این دوره نشانه رشد و نمو بدن زنان از کودکی تا بزرگسالی است که به آن بلوغ می گویند. قبل از پریود، ممکن است تغییرات زیر را در بدن خود مشاهده کنید:

  • رشد سینه
  • افزایش قد
  • پوست چرب و آکنه
  • رشد مو در زیر بغل و اندام تناسلی

بدن شما می تواند پس از پریود به رشد خود ادامه دهد. اما زمانی که اولین قاعدگی خود را شروع می کنید، بیشتر تغییراتی را که در دوران بلوغ ایجاد می شود، پشت سر گذاشته اید.

سن شروع سیکل قاعدگی

علائم چرخه قاعدگی سالم و طبیعی

در حالی که شرایط فیزیکی هر فرد متفاوت است و سیکل قاعدگی هر فرد ممکن است با آنچه در تئوری آموزش داده شده است متفاوت باشد، پنج عامل زیر شاخص های مهمی هستند که نشان می دهند چرخه قاعدگی سالمی دارید:

سیکل قاعدگی شما بین 26 تا 35 روز است

در حالت ایده آل، سیکل قاعدگی شما باید بین 26 تا 35 روز طول بکشد و هر ماه تقریباً به همان اندازه باشد. مدت زمان کل سیکل قاعدگی شما از اولین روز قاعدگی طبیعی تا آخرین روز قبل از قاعدگی بعدی محاسبه می شود. چرخه های نامنظم یا کوتاه تر از 5 روز یا بیشتر از 26 تا 35 روز می تواند نشانه ای از عدم تعادل هورمونی باشد.

پریود شما بدون درد است

بله همینطور است! یک چرخه قاعدگی سالم باید بدون درد باشد. اشکالی ندارد که در قسمت پایین شکم کمی احساس ناراحتی و نفخ داشته باشید، اما اگر در ناحیه شکم، کمر و پاها گرفتگی و درد شدید احساس می کنید، باید بدانید که بدن شما سعی دارد مشکلی جدی را به شما گوشزد کند.

شما فقط در روزهایی که پریود می شوید خونریزی می کنید

یک چرخه قاعدگی سالم با 3 یا 7 روز لکه بینی شروع می شود و به دنبال آن چند روز خونریزی خفیف تر اتفاق می افتد. در هیچ زمان دیگری از چرخه قاعدگی و بارداری نباید خونریزی داشته باشد. خونریزی طولانی یا شدید، بنابراین باید تامپون، پد، یا فنجان قاعدگی خود را هر دو ساعت یکبار تعویض کنید، یا خونریزی بسیار خفیف به طوری که 1 تا 2 روز خونریزی داشته باشید که به سختی نیاز به تعویض تامپون، فنجان یا خونریزی از بینی دارید. دوره های خارج از سیکل در طول چرخه قاعدگی می تواند به معنای کاهش پروژسترون، کمبود آهن و سایر عدم تعادل هورمونی باشد.

رنگ قرمز خون نشانه سلامتی است

خون قاعدگی که به رنگ ارغوانی و بدون مخاط است، زمانی اتفاق می افتد که جریان خون کافی در داخل رحم وجود داشته باشد. خون تیره، بنفش یا قهوه ای و وجود مخاط نشان دهنده گردش خون ضعیف در رحم است. رکود خون در رحم باعث درد می شود و می تواند عوارض شدیدی داشته باشد.

وبلاگ بهترین چای قاعدگی برای کاهش درد پریود را از دست ندهید

تنش قبل از قاعدگی (PMS) را تجربه نمی کنید.

اگر قاعدگی شما بدون اینکه PMS بر بدن شما سایه انداخته و باعث درد روحی و جسمی شما شود، شروع شود، این نشانه یک چرخه قاعدگی سالم است.

منظور از سیکل قاعدگی PMS چیست؟ اکثر زنانی که می شناسید (از جمله شما) ممکن است سینه های حساس، سردرد، هوس غذا، نفخ، تغییرات روده و احساس بیش از حد احساساتی را در روزها یا هفته های منتهی به قاعدگی تجربه کنند، اما لازم نیست نگران باشید. سندرم پیش از قاعدگی فقط یک علامت عدم تعادل هورمونی خفیف است، اگرچه بهتر است آن را درمان کنید تا دوره ای راحت تر را تجربه کنید.

بسیار مهم است که برای معاینه بدن خود وقت بگذارید. زیرا چرخه قاعدگی شما نشانگر مستقیم سلامت کلی شما است. شما می توانید با نظارت بر علائم سندرم پیش از قاعدگی و همچنین منظم بودن چرخه قاعدگی خود با کمک یک متخصص به بهبود علائم PMS خود کمک کنید.

علائم اختلالات سیکل قاعدگی چیست؟

برخی از زنان به راحتی دوره های ماهانه خود را بدون نگرانی و استرس پشت سر می گذارند. قاعدگی آنها مانند رعد و برق می گذرد، هر ماه تقریباً در همان زمان شروع و متوقف می شود و فقط درد یا ناراحتی خفیفی را احساس می کنند.

با این حال، زنان دیگر چندین روز قبل و در طول قاعدگی خود طیف وسیعی از علائم فیزیکی و احساسی را تجربه می کنند. از خونریزی شدید و عدم پریود تا نوسانات خلقی غیرقابل کنترل، این علائم می توانند به طور قابل توجهی زندگی یک زن را مختل کنند.

اکثر مشکلات سیکل قاعدگی توضیح ساده ای دارند و طیف وسیعی از گزینه های درمانی برای تسکین علائم وجود دارد. بهتر است واضح ترین علائم و نشانه های اختلال قاعدگی را بشناسید و اگر پریودتان ناتوان کننده است، علائم خود را با متخصص زنان در میان بگذارید. هنگامی که علائم شما به طور دقیق تشخیص داده شد، او می تواند به شما کمک کند تا بهترین درمان را برای منظم و قابل تحمل نگه داشتن چرخه قاعدگی خود انتخاب کنید.

علائم چرخه قاعدگی غیر طبیعی عبارتند از:

  • تا شانزده سالگی قاعدگی ندارد
  • برخی از ماه ها پریود شما بیشتر از حد معمول طول می کشد یا به طور ناگهانی متوقف می شود.
  • پریود شما با خونریزی بسیار شدید همراه است.
  • در حین یا قبل از پریود درد شدیدی را تجربه می کنید.
  • خونریزی بین قاعدگی یا بعد از رابطه جنسی
  • فاصله بین دو سیکل شما کمتر از 21 روز یا بیشتر از 35 روز است.
  • در طول پریود خونریزی بسیار خفیفی دارید.

* با ترسیم طول دوره قاعدگی خود می توانید متوجه شوید که چرخه قاعدگی شما منظم است یا نامنظم. شما می توانید طول چرخه قاعدگی خود را با شمارش از روز اول پریود تا اولین روز قاعدگی بعدی تعیین کنید.

اختلال در چرخه قاعدگی

وبلاگ تسکین درد قاعدگی روش های مختلف مقابله با درد پریود را به شما آموزش می دهد

چگونه بفهمیم چرخه قاعدگی نامنظم است؟

سیکل قاعدگی نامنظم به چه معناست؟ قاعدگی شما نامنظم است اگر کمتر از هر 21 روز یا بیشتر از هر 35 روز رخ دهد. اگر طول چرخه شما در محدوده طبیعی است. اما از یک سیکل به سیکل دیگر بین هفت تا نه روز متغیر است که این نیز نشانه قاعدگی نامنظم است. یعنی در یک دوره 7 روز و در دوره دیگر 9 روز خونریزی دارید.

به عنوان مثال، اگر یک سیکل 25 روزه و سیکل بعدی 33 روز باشد، سیکل قاعدگی شما نامنظم در نظر گرفته می شود (حتی اگر یک سیکل 25 یا 33 روزه در غیر این صورت طبیعی باشد). اگر سیکل قاعدگی شما همیشه بین 25 تا 35 روز است و فقط چند روز در نوسان است – شاید 33 روز یک ماه و 35 روز بعد – معمولاً جای نگرانی نیست.

یک تصور غلط رایج این است که چرخه قاعدگی شما باید 28 روز باشد. حقیقت این است که 28 روز میانگین تقریبی طول دوره قاعدگی یک فرد است. داده های جمع آوری شده توسط یک برنامه ردیابی چرخه قاعدگی نشان می دهد که میانگین طول چرخه در واقع کمی بیشتر از 29.3 روز است.

سیکل قاعدگی نامنظم

بهترین روش برای محاسبه سیکل قاعدگی چیست؟

از اولین روز پریود خود شروع کنید و تعداد روزهای تا پریود بعدی خود را که اولین روز پریود بعدی شما است بشمارید. این عدد را به مدت 3 ماه یادداشت کنید و تعداد کل روزها را اضافه کنید. این عدد را بر سه تقسیم کنید و میانگین طول چرخه را محاسبه کنید. تخمک گذاری معمولا 12 تا 16 روز قبل از قاعدگی اتفاق می افتد.

محاسبه چرخه قاعدگی

در وبلاگ ماساژ قاعدگی بهترین ماساژ برای کاهش درد قاعدگی را بیاموزید

آخرین کلمه

شناخت کامل چرخه قاعدگی و چرخه قاعدگی زنان به آنها کمک می کند تا حتی کوچکترین اختلالی را در این چرخه مشاهده کنند و برای رفع هر گونه مشکل با متخصص زنان تماس بگیرند. در این مقاله از مجموعه مقالات لنداسپا به طور کامل سیکل قاعدگی چیست و نحوه محاسبه سیکل قاعدگی و بارداری را توضیح داده ایم.

خوشحال می شویم اگر نظرات و تجربیات خود را با ما و سایر خوانندگان این مقاله در میان بگذارید.