
غذاهای کتوژنیک ایرانی که غذاهای کتو ایرانی چگونه آماده می شوند؟ رژیم کتوژنیک نوعی رژیم غذایی است که برای کاهش وزن سریع طراحی شده است. در این رژیم باید مصرف قند و کربوهیدرات خود را به حداقل برسانید و در عوض انرژی مورد نیاز روزانه خود را با پروتئین و چربی های سالم و سبزیجات دریافت کنید. در این راستا غذاهایی که بر اساس کربوهیدرات کم و پروتئین و چربی بالا تهیه می شوند در زمره غذاهای کتوژنیک ایرانی قرار می گیرند. در این مقاله با ما همراه باشید تا بهترین و محبوب ترین ها را دریافت کنید غذاهای کتو ایرانی خودتان را بشناسید و به راحتی خودتان در خانه آنها را تهیه کنید.
رژیم کتوژنیک چیست؟
رژیم کتوژنیک رژیمی مبتنی بر کاهش مصرف کربوهیدرات ها و قند و جایگزینی آنها با پروتئین ها و چربی های طبیعی است. با این رژیم مثل قبل از مواد اولیه انرژی نمی گیرید و همچنین ممکن است در روزهای اول رژیم دچار کمبود انرژی شوید. اما در اصل این رژیم بیان می شود که کاهش کالری بدن باعث شده است که بدن به طور خودکار چربی ذخیره شده را برای انرژی مصرف کند و این منجر به کاهش چربی می شود.

به طور کلی غذاهای پر کربوهیدرات و قند در این رژیم غذایی جایی ندارند. به همین دلیل، شما نمی توانید رژیم کتوژنیک داشته باشید، اما برنج یا پاستا می خورید. رژیم کتوژنیک بیان می کند که شما باید 75 درصد انرژی خود را از چربی های سالم مانند ماهی، گوشت بره و میگو و سبزیجات غیر نشاسته ای مانند کلم، قارچ و غیره دریافت کنید. 20 درصد انرژی را از مواد پروتئینی مانند پروتئین حیوانی، قلم، محصولات لبنی و غیره دریافت کنید. و فقط 5 درصد را برای مواد کربوهیدرات کنار بگذارید.
با بررسی دقیق متوجه می شویم که این رژیم می تواند عوارضی داشته باشد و برای همه مناسب نیست. اما این یک راه سریع و اثبات شده برای کاهش وزن است. اگر می خواهید در مورد این رژیم بیشتر بدانید، مقاله رژیم کتوژنیک چیست؟
ما به شما محبوب ترین غذاهای کتوژنیک ایرانی را معرفی می کنیم
غذاهای کتو ایرانی خیلی ها هستند که علاوه بر طعم لذیذشان می توانید این رژیم را با آنها شروع کنید. در ادامه به بررسی این غذاها همراه با دستور پخت آنها خواهیم پرداخت.
1. پیتزا کتوژنیک
پیتزا یکی از غذاهای ایرانی شده است که همه آن را دوست دارند. برای تهیه یک پیتزای کتوژنیک به هفت عدد قارچ متوسط، فلفل، پنیر پیتزا و سوسیس خانگی نیاز دارید. همچنین باید مطمئن شوید کالباسی که درست می کنید بدون آرد و نشاسته باشد.

برای تهیه این پیتزای ساده ابتدا قارچ ها را خرد کرده و در تابه با فلفل سیاه سرخ کنید. سپس در ظرفی مانند اجاق گاز قرار دهید و سوسیس و پنیر را به آن اضافه کنید و سپس به مدت 5 دقیقه در فر قرار دهید یا روی گاز خوب بپزید. توجه داشته باشید که نان در این پیتزا جایی ندارد. زیرا نان سرشار از کربوهیدرات است.
2. سوپ سبزیجات کتوژنیک
برای تهیه سبزی خرما که زیر پرچم کتوژنیک است به یک عدد پیاز، حدود 5 عدد گوشت قرمز گوسفند یا گوساله، خرما سبزی، قارچ و لیمو عمانی نیاز دارید.
برای تهیه این غذای 100% ایرانی خوشمزه باید پیاز را در روغن تفت دهید و گوشت قرمز را به آن اضافه کنید. سپس ادویه های مورد نظر مانند نمک و زردچوبه را اضافه کنید و سپس سبزی سبز را اضافه کنید. سپس به مقدار لازم آب بریزید و بعد از به جوش آمدن آب، لیمو عمانی را اضافه کنید و بگذارید خورش خوب بپزد. هر چه آب بیشتر بجوشد، غذا بهتر می چسبد. در 20 دقیقه آخر پخت قارچ را به آن اضافه کنید و بعد از 20 دقیقه غذا را بنوشید.
برای انجام هر رژیم غذایی باید از عوارض و فواید آن آگاهی داشت. اگر به دنبال رژیم کتو هستید مقاله عوارض رژیم کتوژنیک را حتما مطالعه کنید ادامه مطلب
3. کلم به جای برنج
کلم یکی از عناصر اصلی است غذاهای کتوژنیک ایرانی و) افرادی که از رژیم کتوژنیک پیروی می کنند باید برنج را با کلم جایگزین کنند. برای تهیه این غذا به نیم کیلوگرم گل کلم، روغن و نمک نیاز دارید.
طرز تهیه این غذا به این صورت است که ابتدا گل کلم را تکه تکه کرده و در قابلمه می گذاریم تا خوب بپزد. سپس کلم را مانند خرد کن در دستگاهی قرار داده و کاملا خرد می کنیم. پس از خرد کردن کلم، آن را در قابلمه برگردانید و نمک و روغن را به آن اضافه کنید. سپس به مدت 5-10 دقیقه مانند پلو می پزیم تا غذا خوب بپزد.
4. دلمه یکی از خوشمزه ترین غذاهای ایرانی است
دلمه را می توان یک غذای کتوژنیک ایرانی نیز دانست. برای این منظور به پیاز، گوشت چرخ کرده، روغن (ترجیحاً روغن دمبه)، برگ چغندر، سبزیجات مخصوص، بادمجان، کلم، گوجه فرنگی و برگ کوسا نیاز داریم.

برای تهیه آن باید پیاز را با روغن دمبه گرم کنید و سپس گوشت را به آن اضافه کنید. سپس سبزیجات و کلم را که جایگزین برنج شده بود به تابه اضافه کنید. در نهایت می توانید غذای به دست آمده را در بادمجان شکم پر، گوجه فرنگی، فلفل یا یک برگ مو بپیچید و سپس به مدت 15 دقیقه در قابلمه قرار دهید تا غذا از بیرون به خوبی بپزد.
5. کاری مرغ کتو
برای تهیه کاری مرغ کتوژنیک به 200 گرم مرغ، 250 گرم قارچ، 4 قاشق غذاخوری خامه، یک قاشق غذاخوری کره، یک عدد پیاز و پودر کاری نیاز دارید.
برای تهیه این غذا ابتدا باید مرغ را ریز خرد کرده و با روغن تفت دهید. سپس پیاز را رنده کرده و همراه با ادویه کاری روی مرغ بریزید. بعد از اینکه این مواد را خوب تفت دادیم، در مرحله بعد قارچ ها را اضافه کرده و بعد از 2 دقیقه کره را در تابه بریزید. در آخر شعله گاز را در پایین ترین حالت قرار دهید و سپس خامه را اضافه کنید. اگر غذای شما خیلی غلیظ است می توانید کمی آب اضافه کنید.
در مقاله بهترین راه لاغری بهترین راه های لاغری را به شما معرفی کرده ایم که مطالعه آن را به شما پیشنهاد می کنیم.
6. آش کدو تنبل یکی از مهم ترین غذاهای کتوژنیک ایرانی است
برای تهیه سوپ کدو حلوایی که یکی از مهم ترین آنهاست غذاهای کتوژنیک ایرانی تخمین زده می شود 100 گرم مرغ، 2 قاشق غذاخوری کره، 300 گرم پودر کدو تنبل، 1 عدد پیاز، آب مرغ، ادویه (نمک، زردچوبه، دارچین، فلفل سیاه) و نصف پیمانه خامه نیاز داریم.

برای تهیه آن ابتدا باید پیاز را در روغن تفت دهید و پس از داغ شدن مرغ را به تابه اضافه کنید. سپس ادویه های لازم را در تابه بریزید و سپس پودر کدو تنبل را اضافه کنید. در اینجا باید 30 دقیقه به غذا زمان بدهید تا مرغ در این مواد خوب بپزد. سپس مرغ را بیرون بیاورید و به شکل ریش در آورید. دوباره آن را در قابلمه برگردانید و به مقدار لازم آب بریزید (حدود 2-3 فنجان). بعد از اینکه سوپ خوب به جوش آمد، نوبت به اضافه کردن خامه می رسد و اجازه می دهیم سوپ 10 دقیقه دیگر بجوشد.
7. بال کبابی از غذاهای ایرانی
بال های کبابی یکی از خوشمزه ترین و پرطرفدارترین هاست غذاهای کتوژنیک ایرانی در این رژیم غذایی قرار می گیرد. برای تهیه این غذا به بال مرغ نیاز است. ادویه جات، سبزیجات و سالسا نیز می تواند لذت شما را به عنوان غذای جانبی افزایش دهد و البته فر از دیگر نیازهای تهیه این غذا است.

ابتدا باید بال را داخل چاشنی بغلتانید و بگذارید کمی استراحت کند تا طعم خوبی بگیرد. سپس فر را با دمای 180 درجه قرار دهید و بال ها را به مدت 40 دقیقه داخل آن قرار دهید. وقتی رنگ بال ها طلایی شد، می توانید آن ها را از فر خارج کرده و با سبزیجات و سالسا میل کنید.
ترکیب رژیم غذایی و ورزش یکی از توصیه های متخصصان تغذیه است. در مقاله بهترین تمرینات برای کاهش وزن چند تمرین ساده را معرفی کرده ایم که می توانید مطالعه کنید.
8. بیکن و تخم مرغ به روش کتوژنیک
یکی دیگر از غذاهای ایرانی شده بیکن است. برای تهیه این غذا به تخم مرغ و گوشت دودی نیاز دارید.
تهیه این غذا سخت نیست. کافی است گوشت را بخارپز کنید یا با روغن خودتان سرخ کنید. بعد از اینکه گوشت خوب پخت، آن را در سینی جدا کرده و تخم مرغ را داخل آن بشکنید. همچنین می توانید از ادویه هایی مانند پودر سیر، پودر پیاز و نمک برای طعم دادن به آن استفاده کنید.
9. میرزاگاسمی کتوژنیک
میرزاقاسمی گیلانی نیز یکی از آنهاست غذاهای کتوژنیک ایرانی طرفداران زیادی وجود دارد. برای درست کردنش به دو عدد بادمجان، 1 عدد گوجه فرنگی، یک حبه سیر، 1 عدد تخم مرغ، روغن، ادویه (نمک، فلفل سیاه، زردچوبه) و یک قاشق غذاخوری پاستا یا گوجه فرنگی خرد شده نیاز داریم.

برای تهیه آن ابتدا بادمجان ها را کبابی کرده و پوست آن را بگیرید. سپس با چرخ گوشت خوب چرخ کنید. در تابه ای سیر را با کره تفت دهید و ادویه ها را اضافه کنید و سپس بادمجان را با آن مخلوط کنید. سپس گوجه فرنگی یا پاستا را به غذا اضافه کنید و خوب تفت دهید. در اینجا بهتر است مقداری آب جوش به غذا اضافه کنید تا غذا خوب جا بیفتد. بعد از اینکه آب قابلمه کم شد، تخم مرغ را داخل آن بریزید و خوب هم بزنید تا تخم مرغ کاملا پخته شود.
آخرین کلمه
در واقع اکثر غذاهای ایرانی را می توان با رژیم کتوژنیک تهیه کرد. به گونه ای که غذاهای حاوی چربی و پروتئین های سالم را با غذاهای حاوی قند و کربوهیدرات جایگزین کنید. طبیعتاً در ابتدای رژیم، عوارض رژیم کتوژنیک می تواند بر روحیه شما تأثیر بگذارد و در روزهای اول احساس ضعف و خستگی کنید. اما اگر این کار را به درستی انجام دهید و از غذاهای مختلف برای انجام آن استفاده کنید، به کاهش وزن و کاهش چربی در میانه راه کمک می کند.
امیدواریم توانسته باشیم در اختیار شما قرار دهیم غذاهای کتوژنیک ایرانی همچنین اگر سوالی در این زمینه دارید که بی پاسخ مانده است، در قسمت نظرات برای ما ثبت کنید.