منو سایت

  • خانه
  • وبلاگ
  • فرآیند تصفیه فاضلاب چیست؟ تصفیه فاضلاب از صفر تا صد

فرآیند تصفیه فاضلاب چیست؟ تصفیه فاضلاب از صفر تا صد

 تاریخ انتشار :
/
  وبلاگ
فرآیند تصفیه فاضلاب چیست؟ تصفیه فاضلاب از صفر تا صد

فاضلاب در واقع همان آب مصرفی است. آب مورد استفاده در منازل شامل آب سینک، دوش، وان، توالت، ماشین لباسشویی، ماشین ظرفشویی و غیره است. آب مصرفی در مشاغل و صنایع مختلف نیز توسط خط تولید یا واحدهای اداری تولید و جمع آوری می شود. طبیعت توانایی شگفت انگیزی برای مقابله با مقدار کمی از دست دادن آب و آلودگی دارد، اما اگر میلیاردها گالن فاضلاب تولید شده روزانه را قبل از رها شدن دوباره به محیط زیست تصفیه نکنیم، غرق خواهد شد. تصفیه خانه ها آلاینده های فاضلاب را تا حدی کاهش می دهند که طبیعت بتواند آن را تحمل کند. فاضلاب همچنین شامل زهکشی طوفان است. اگرچه برخی فکر می کنند که بارانی که در هنگام طوفان در خیابان می بارد نسبتاً تمیز است، اما اینطور نیست. رواناب از جاده ها، پارکینگ ها و پشت بام ها می تواند به رودخانه ها و دریاچه های ما آسیب برساند. این را در زیر توضیح می دهیم تصفیه فاضلاب چیست؟ و انواع فاضلاب چیست؟

اثرات آلودگی فاضلاب چیست؟

قبل از اینکه توضیح دهیم تصفیه فاضلاب چیست؟ باید بدانید که اگر فاضلاب به درستی تصفیه نشود، می تواند تاثیرات منفی بر محیط زیست و سلامت انسان بگذارد. این اثرات ممکن است شامل آسیب به جمعیت ماهی و حیات وحش، کاهش اکسیژن، بسته شدن سواحل و سایر محدودیت‌های استفاده تفریحی از آب، محدودیت در برداشت ماهی و صدف، و آلودگی آب آشامیدنی باشد. Environment Canada نمونه هایی از آلاینده های موجود در فاضلاب و اثرات مضر بالقوه آنها بر اکوسیستم ها و سلامت انسان را به شرح زیر ارائه کرد:

  • مواد آلی و بقایای پوسیده می توانند اکسیژن محلول در دریاچه را جذب کنند و بقای ماهی و دیگر آبزیان را غیرممکن می کند.
  • مواد مغذی اضافی، مانند فسفر و نیتروژن (از جمله آمونیاک)، می تواند باعث اوتروفیکاسیون یا بارور شدن بیش از حد آب های دریافت کننده شود که می تواند برای موجودات آبزی سمی باشد، رشد بیش از حد گیاه را افزایش دهد و اکسیژن موجود را کاهش دهد. ، به محل تخمگذاری آسیب می رساند.
  • ترکیبات کلر و کلرامین های معدنی می توانند برای بی مهرگان آبزی، جلبک ها و ماهی ها سمی باشند.
  • باکتری‌ها، ویروس‌ها و پاتوژن‌های بیماری‌زا می‌توانند سواحل را آلوده کرده و جمعیت صدف‌ها را آلوده کنند که منجر به محدودیت در تفریح، مصرف آب آشامیدنی و مصرف صدف می‌شود.
  • فلزاتی مانند جیوه، سرب، کادمیوم، کروم و آرسنیک می توانند اثرات سمی حاد و مزمن بر روی گونه ها داشته باشند.
  • سایر مواد مانند برخی از داروها و محصولات مراقبت شخصی که عمدتاً از طریق فاضلاب وارد محیط می شوند نیز می توانند سلامت انسان، موجودات آبزی و حیات وحش را تهدید کنند.

انواع فاضلاب چیست؟

به طور کلی سه نوع فاضلاب وجود دارد:

  • فاضلاب خانگی
  • فاضلاب صنعتی
  • رواناب یا فاضلاب طوفان

فاضلاب خانگی به آب مصرفی منازل و آپارتمان ها گفته می شود که به آن فاضلاب بهداشتی نیز می گویند.

فاضلاب صنعتی آبی است که در فرآیندهای تولیدی یا شیمیایی استفاده می شود و فاضلاب یا آب طوفان رواناب حاصل از نزولات جوی است که از لوله ها یا زهکش های باز جمع می شود.

انواع فاضلاب چیست؟

فاضلاب خانگی یا بهداشتی کمی بیشتر از 99.9 درصد وزنی آب است. بقیه، کمتر از 0.1٪، حاوی طیف گسترده ای از ناخالصی های محلول و معلق هستند. اگرچه این کسر وزنی بسیار کمی از فاضلاب است، اما ماهیت این ناخالصی ها و حجم زیادی از فاضلاب که با خود حمل می کنند، دفع فاضلاب خانگی را به یک مشکل فنی مهم تبدیل می کند. ناخالصی های اصلی مواد آلی تجزیه پذیر و مواد مغذی گیاهی هستند، اما فاضلاب خانگی نیز می تواند حاوی میکروب های بیماری زا باشد.

به دلیل ماهیت فرآیند صنعتی، فاضلاب صنعتی معمولاً حاوی ترکیبات شیمیایی خاص و قابل شناسایی است.

آب باران حامل مواد آلی، جامدات معلق و محلول و سایر موادی است که هنگام حرکت در خشکی جمع می شوند.

تصفیه فاضلاب چیست؟

به فرآیندی که برای حذف آلاینده ها از فاضلاب و تبدیل آن به فاضلابی که می تواند به چرخه آب بازگردانده شود، استفاده می شود. تصفیه فاضلاب تحت عنوان. پس از بازگشت به چرخه آب، فاضلاب تأثیر قابل قبولی بر محیط زیست ایجاد می کند یا برای اهداف مختلف مورد استفاده مجدد قرار می گیرد (به نام احیای آب).

فرآیند تصفیه در یک تصفیه خانه انجام می شود. از آنجایی که فاضلاب انواع مختلفی دارد (بهداشتی، صنعتی، کشاورزی، شیرابه و …)، تصفیه خانه های فاضلاب نیز با یکدیگر تفاوت دارند.

تصفیه فاضلاب چیست؟

فرآیندهایی که معمولاً در آن هستند تصفیه فاضلاب که مورد استفاده قرار می گیرند شامل تصفیه فیزیکی (مانند جمع آوری و دانه بندی زباله)، تصفیه شیمیایی (انعقاد و لخته سازی شیمیایی) و تصفیه بیولوژیکی یا بیولوژیکی (لجن فعال، بی هوازی و غیره) می باشد.

هدف تصفیه فاضلاب چیست؟ ? هدف اصلی از تصفیه فاضلاب این است که فاضلاب تصفیه شده را بتوان به طور ایمن دفع کرد یا دوباره استفاده کرد. با این حال، قبل از تصفیه، باید بدانیم که آیا می‌خواهیم به سادگی فاضلاب را دور بریزیم یا دوباره از آن استفاده کنیم تا فرآیند تصفیه فاضلاب مناسب انجام شود.

کارایی فرآیند تصفیه فاضلاب

سطوح تصفیه فاضلاب چیست؟ ? سه سطح تصفیه فاضلاب وجود دارد: اولیه، ثانویه و سوم (پیشرفته). تصفیه اولیه حدود 60 درصد کل مواد جامد معلق و حدود 35 درصد از BOD را حذف می کند. در این سطح، ناخالصی های محلول حذف نمی شوند. معمولاً به عنوان اولین مرحله قبل از درمان ثانویه استفاده می شود.

تصفیه ثانویه تا 85 درصد مواد جامد معلق و BOD را حذف می کند. حداقل سطح درمان ثانویه معمولاً در ایالات متحده و سایر کشورهای توسعه یافته مورد نیاز است. روش های تصفیه سوم زمانی استفاده می شود که بیش از 85 درصد از کل جامدات و BOD باید حذف شود یا زمانی که سطوح نیترات و فسفات محلول باید کاهش یابد.

فرآیندهای درجه سوم می توانند بیش از 99 درصد ناخالصی های موجود در فاضلاب را حذف کرده و فاضلابی با کیفیت تقریباً قابل شرب تولید کنند. روش های درمان ثانویه می تواند بسیار گران باشد و اغلب هزینه درمان ثانویه را دو برابر می کند. فقط در شرایط خاص استفاده می شود.

برای تمام سطوح تصفیه فاضلاب، آخرین مرحله قبل از تخلیه فاضلاب به آب های سطحی یا کشاورزی یا به سپتیک تانک، ضدعفونی است که هر گونه پاتوژن باقی مانده در فاضلاب را از بین می برد و از سلامت عمومی محافظت می کند. گندزدایی معمولاً با مخلوط کردن فاضلاب با گاز کلر یا محلول های مایع مواد شیمیایی هیپوکلریت در یک مخزن تماس به مدت حداقل 15 تا 30 دقیقه انجام می شود. از آنجا که کلر باقی مانده در فاضلاب می تواند اثرات نامطلوبی بر موجودات آبزی داشته باشد، ممکن است یک ماده شیمیایی اضافی برای کلر زدایی فاضلاب اضافه شود. پرتو فرابنفش، که می تواند بدون باقی ماندن در فاضلاب ضد عفونی شود، به طور فزاینده ای با کلر به عنوان یک ضد عفونی کننده فاضلاب رقابت می کند.

در این مقاله به توضیح این موضوع پرداخته ایم تصفیه فاضلاب چیست؟ و متوجه شدید که روش های مختلفی برای تصفیه فاضلاب وجود دارد. طراحی و اجرای بهینه ترین روش تصفیه به عوامل مختلفی از جمله نوع فاضلاب، شرایط محیطی و … بستگی دارد. کارشناسان شرکت اقلیم پاک پاساب در انتخاب و اجرای بهینه ترین سیستم ناپیوسته تصفیه فاضلاب صفر تا صد در کنار شما هستند.