
ماساژ پرینه چیست؟? ماساژ پرینه در بارداری مزایا و معایب آن چیست؟ انواع مختلفی از سبک های ماساژ برای مشکلات مختلف وجود دارد. یکی از ماساژهایی که در دوران بارداری توصیه می شود این است ماساژ پرینه خوب اما این ماساژ پرینه چیست؟ و نحوه انجام آن موضوعی است که در این مقاله بررسی خواهیم کرد.
آیا تاریخ زایمان شما نزدیک است؟ احتمالاً از ملاقات با نوزادتان و شمردن انگشتان دست و پاهای ارزشمند او هیجان زده هستید! اما قبل از اینکه گرفتار شوید، کارهای کوچکی می توانید قبل از تولد انجام دهید تا زایمان طبیعی کمترین آسیب را به شما وارد کند.
اگر قصد دارید اقداماتی را برای آماده سازی بدن خود انجام دهید، ماساژ پرینه برای زایمان راحت به لیست کارهای خود اضافه کنید. این ماساژ به نرم شدن بافت های بدن که در هنگام تولد طبیعی نوزاد کشیده شده اند کمک می کند.
همچنین با کمی توجه بیشتر به این ناحیه در هفته های آخر بارداری می توان از کبودی، پارگی یا اپیزیوتومی جلوگیری کرد و بازیابی بافت بدن را پس از تولد نوزاد کمی آسان کرد.
با ما تا بعد از بررسی و آموزش ماساژ پرینه در دوران بارداری بیایید مزایا و معایب این سبک ماساژ را بررسی کنیم.
ماساژ پرینه چیست؟
طراحی واژن زنانه کشسان است. به این معنی که در هنگام تولد به اندازه کافی باز است و پس از تولد روند بهبودی را آغاز می کند و چند روز پس از تولد به حالت اولیه خود باز می گردد. ناحیه دیگری در بافت بدن زن به نام پرینه یا بین این دو مسیر وجود دارد. این قسمت بافت بین واژن و مقعد را تشکیل می دهد. بافت این قسمت از بدن خاصیت ارتجاعی واژن را ندارد و ممکن است قبل یا در حین زایمان آسیب ببیند یا پاره شود.

برخی از پزشکان و افرادی که قبل از تولد این کار را انجام داده اند معتقدند ماساژ پرینه در هنگام زایمان درد و راحتی کمتری در حین زایمان ایجاد می کند و از پارگی دیافراگم جلوگیری می کند.
ماساژ پرینه عمل کشش و دستکاری بافت پرینه با استفاده از یک یا دو انگشت است. هدف آن آماده سازی این بافت برای کشش در هنگام زایمان طبیعی است. می توانید این ماساژ را در خانه به تنهایی یا با کمک همسرتان انجام دهید.
فواید ماساژ پرینه چیست؟
حدود 40 تا 80 درصد زنان درجاتی از پارگی پرینه را به عنوان بخشی از زایمان طبیعی تجربه می کنند. حدود دو سوم پارگی ها نیاز به بخیه دارند. آسیب به پرینه می تواند منجر به مشکلات کف لگن، مانند بی اختیاری ادرار یا مدفوع، افتادگی رحم، یا ناراحتی جنسی شود. اما مزایایی که به همراه دارد ماساژ پرینه در بارداری موارد چیست؟

- بافت را برای تولد آماده می کند. ماساژ جریان خون را افزایش می دهد و به کشش بافت و پوست کمک می کند و درد کمتری در حین زایمان دارد.
- خطر پارگی را کاهش می دهد. نشان داده شده است که از هر 15 زنی که به طور منظم ماساژ پرینه را انجام می دهند، تنها 1 نفر دچار پارگی پرینه یا پارگی هایی می شود که نیاز به بخیه زدن دارند.
- نیاز به بخیه را کاهش می دهد. مطالعات در این زمینه ادعا می کنند که حتی اگر ماساژ از ریزش اشک جلوگیری نکند، نیاز به بخیه را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد. به طور کلی ماساژ پرینه از شدت پارگی می کاهد.
- به کسانی که بافت سفت در پرینه دارند کمک می کند. این ماساژ برای خانم هایی که قبلاً در این ناحیه دچار آسیب دیدگی شده اند یا به دلیل اعمال سنگین بدنی، رقصیدن یا سوارکاری پرینه سفت شده اند بسیار مفید است.
با این ماساژ همچنین می توانید از نظر روحی و روانی خود را برای زایمان آماده کنید و هر گونه ترسی که از زایمان دارید را به پایین ترین حد ممکن کاهش دهید. به طور کلی این ماساژ عوارض خاصی ندارد. اما به خاطر داشته باشید که اگر بیماری مقاربتی دارید، حتما با پزشک خود در این مورد مشورت کنید. همچنین اگر به دلیل فشار بالا دچار التهاب شدید حتما به پزشک مراجعه کنید.
آموزش ماساژ پرینه در دوران بارداری
اگر این ماساژ توسط شخص دوم مثلا همسر انجام شود بهتر است. در ادامه با آموزش گام به گام ماساژ پرینه در دوران بارداری با شما خواهیم بود. پیشنهاد می کنیم این ماساژ را از هفته 34 تا 36 یک روز در میان و هر بار به مدت 5 دقیقه انجام دهید.

– دست هایتان را بشویید
هر ماساژ را با شستن دست ها شروع کنید. از صابون ملایمی استفاده کنید که پوست اطراف پرینه را تحریک نکند. همچنین ایده خوبی است که ناخن های خود را کوتاه کنید تا به پوست ظریف شما ساییده نشوند.
یک موقعیت راحت پیدا کنید
خود را در فضایی قرار دهید که هم خصوصی و هم راحت باشد. ممکن است بخواهید ماساژ را در حالی که روی تخت خوابیده اید یا روی کاناپه دراز کشیده اید، با پاهای باز و زانوهای خمیده انجام دهید. اگر می خواهید صاف بنشینید، از یک بالش بارداری برای حمایت از بالاتنه خود استفاده کنید. می توانید این کار را در حمام نیز انجام دهید. اما باید مراقب باشید که در موقعیتی قرار نگیرید که احتمال سقوط شما وجود دارد.
در مقاله ماساژ بارداری به آموزش ماساژ بارداری پرداخته ایم که می توانید مطالعه کنید.
– ماساژ را شروع کنید
یک روغن طبیعی یا روان کننده شخصی را روی دست های تمیز خود بمالید و با قرار دادن یک یا هر دو انگشت شست در حدود 2 تا 3 سانتی متر در واژن شروع کنید. هنگام ماساژ برای اولین بار از آینه استفاده کنید. می توانید این ماساژ را با روغن های طبیعی مانند روغن زیتون، نارگیل و غیره انجام دهید.
سپس انگشتان شست خود را در امتداد دیواره پشتی واژن به سمت مقعد فشار دهید. به یاد داشته باشید که فشار زیادی را فشار نمی دهید، اما فشار باید به اندازه ای باشد که فقط کشش و سوزش خفیفی را احساس کنید.
– ایجاد تنش
انگشتان خود را به مدت 1 تا 2 دقیقه در این حالت کشیده نگه دارید. سپس با حرکت U شکل انگشت شست خود را به سمت بیرون و داخل ادامه دهید. به یاد داشته باشید که شما در درجه اول بافت واژن را هدف قرار می دهید، اما باید این احساس را هم در داخل و هم در خارج احساس کنید.
سعی کنید در حین ماساژ تا حد امکان آرامش داشته باشید و مراقب باشید زمان را تلف نکنید. زمان کل ماساژ نباید بیش از 5 دقیقه در هر جلسه باشد. اگر از شریک زندگی خود خواسته اید که این کار را برای شما انجام دهد، به خاطر داشته باشید که اگر میزان فشاری که به شما وارد می شود بیش از حد است و باعث تحریک بیشتر می شود، حتماً آن را با همسرتان در میان بگذارید. همچنین اگر فکر میکنید درد و سوزشی که تجربه میکنید غیرعادی است، حتماً در مورد آن با پزشک مشورت کنید.
برای مقابله با ترک های پوستی در بارداری به مقاله ترک های پوستی روی پوست مراجعه کنید.
آخرین کلمه
ماساژ پرینه این یک ماساژ است که در دوران بارداری توصیه می شود. این ماساژ باعث کشش و کشش بیشتر ناحیه پرینه می شود. پرینه یا ناحیه پرینه، بافتی بین واژن و مقعد است که ممکن است در طول زایمان طبیعی پاره شود و آسیب ببیند. در برخی موارد، این آسیب نیاز به بخیه دارد. ثابت شده است که زنانی که ماساژ پرینه در بارداری آنها کمتر دچار پارگی پرینه شدند، یا اگر دچار پارگی شدند، مقدار آن پارگی برای نیاز به بخیه کافی نبود. هم آموزش ماساژ پرینه در دوران بارداری در اینجا یک نمای کلی وجود دارد که در صورت نیاز می توانید از آن بهره ببرید.
امیدواریم توانسته باشیم شما را در یادگیری ماساژ پرینه راهنمایی کرده باشیم. همچنین اگر سوالی در این زمینه دارید در قسمت نظرات برای ما ثبت کنید.
سوالات متداول
پس از تولد، بدن فقط برای ترمیم بافت های آسیب دیده کار می کند. همچنین اگر هیچ دلیلی برای آسیب رساندن به پرینه تا پایان عمر وجود ندارد، مانند زایمان طبیعی، نیازی به انجام این ماساژ ندارید. به همین دلیل است که از این ماساژ فقط در دوران بارداری استفاده می شود.
از آنجایی که بافت واژن بسیار حساس است، باید در نظر داشته باشید که برای این منظور از روغن های صنعتی و معدنی استفاده نکنید، بلکه از روغن های طبیعی استفاده کنید. روغن های توصیه شده برای این کار عبارتند از: روغن نارگیل، روغن بادام شیرین، روغن آفتابگردان، روغن ویتامین E و روغن های گیاهی. از استفاده از روغن بچه برای این کار خودداری کنید. توصیه می شود ماساژ پرینه با روغن زیتون آن را در این زمینه امتحان کنید.
به طور کلی، خود معایبی دارد ماساژ پرینه در هنگام زایمان وجود ندارد. اما باید در نظر داشته باشید که اگر فردی از بیماری های مقاربتی رنج می برد، این کار می تواند خسته کننده باشد و در این شرایط بهتر است با پزشک مشورت کند. همچنین فشار زیاد در این نواحی می تواند باعث خون رسانی بیش از حد به اندام های خاص و ایجاد التهاب در این نواحی شود. در این شرایط بهتر است به پزشک مراجعه کنید.
توجه داشته باشید که انجام این ماساژ در اوایل بارداری ضروری نیست. به گفته پزشکان بهتر است از هفته 34 تا 36 بارداری تا لحظه بارداری این کار را یک روز در میان انجام دهید و همانطور که گفتیم توجه داشته باشید که این کار نباید بیش از 5 دقیقه انجام شود.