منو سایت

  • خانه
  • وبلاگ
  • نتایج آزمایش موفقیت آمیز واکسن جدید سرطان سینه

نتایج آزمایش موفقیت آمیز واکسن جدید سرطان سینه

 تاریخ انتشار :
/
  وبلاگ
نتایج آزمایش موفقیت آمیز واکسن جدید سرطان سینه

مقاله جدیدی در ژورنال JAMA Oncology نتایج یک دهه آزمایشات انسانی فاز 1 واکسنی را گزارش می دهد که ممکن است از پیشرفت سرطان سینه جلوگیری کند.

من گزارش میدم یک ضربه این بررسی نشان داد که درمان جدید “بسیار ایمن” است و در حال حاضر یک آزمایش بزرگتر فاز 2 برای آزمایش اثربخشی آن در حال انجام است.

تا 30 درصد از سرطان های سینه شامل تولید بیش از حد پروتئینی به نام فاکتور رشد اپیدرمی انسانی 2 (HER2) است. این سرطان های HER2 مثبت اغلب نسبت به انواع دیگر سرطان سینه تهاجمی تر هستند، سریعتر رشد می کنند و احتمال عود آن بیشتر است.

طی چند دهه گذشته، یکی از درمان‌های بالینی مؤثر برای این نوع سرطان سینه، درمان با آنتی‌بادی مونوکلونال بوده است که برای جلوگیری از فعالیت HER2 روی سلول‌های تومور طراحی شده است. با این حال، محققان مدت‌هاست روی واکسنی کار می‌کنند که می‌تواند سیستم ایمنی را برای هدف قرار دادن سلول‌های تومور HER2 مثبت آموزش دهد.

این نوع واکسن‌های سرطان به‌عنوان واکسن‌های پیشگیرانه برای جلوگیری از توسعه سرطان در وهله اول در نظر گرفته نشده‌اند.

در عوض، این واکسن‌ها که به عنوان واکسن‌های درمانی شناخته می‌شوند، پس از تشخیص سرطان به بیماران داده می‌شوند تا به سیستم ایمنی کمک کنند تا تومورهای خاص را بهتر جستجو و از بین ببرد.

در این مورد، محققان در حال کار با واکسن به اصطلاح DNA هستند. این واکسن ها نقشه های DNA را برای تولید پروتئین های خاص به هسته سلول می رسانند. این پروتئین سپس توسط سلول تولید می شود و پاسخ ایمنی را تحریک می کند. واکسن آزمایش شده باعث می شود سلول ها قسمت خاصی از پروتئین HER2 را تولید کنند.

فاز 1 این کارآزمایی 20 سال پیش آغاز شد و به آرامی 66 بیمار مبتلا به سرطان سینه پیشرفته HER2 مثبت را ثبت کرد. سه سطح دوز مختلف با هدف اصلی آزمایش ارزیابی ایمنی طولانی مدت واکسن مورد آزمایش قرار گرفت.

از آنجایی که پروتئین های HER2 را می توان در انواع دیگر سلول های بدن یافت، محققان برای هر شرکت کننده یک پیگیری 10 ساله را برنامه ریزی کردند تا مطمئن شوند که هیچ مشکل پایداری در فعالیت ایمنی علیه بافت سالم وجود ندارد.

مری دیسیس، نویسنده ارشد این مطالعه جدید، گفت: نتایج نشان می دهد که واکسن بسیار ایمن است. در واقع، شایع‌ترین عوارض جانبی که در حدود نیمی از بیماران مشاهده کردیم، بسیار شبیه به آنچه در واکسن‌های کووید می‌بینید بود: قرمزی و تورم در محل تزریق، و شاید تب بالا، لرز، و علائم شبیه آنفولانزا.

این مطالعات برای ارزیابی اثربخشی واکسن تجربی در درمان سرطان سینه طراحی نشده بودند. اما دیسیس به نشانه‌های امیدوارکننده اولیه از اثربخشی اشاره کرد، به طوری که 80 درصد شرکت‌کنندگان در کارآزمایی تحت درمان از پیگیری کامل 10 ساله جان سالم به در بردند.

به گفته دایس، به طور کلی، انتظار می‌رود که تنها حدود 50 درصد از بیماران مبتلا به سرطان سینه پیشرفته HER2 مثبت بیش از پنج سال زنده بمانند، بنابراین بر اساس این آمار، واکسن احتمالاً کار می‌کند.

آزمایشات فاز 2 در حال حاضر در حال انجام است که اثربخشی واکسن را در گروه بزرگتری از بیماران HER2 مثبت ارزیابی می کند. آزمایشات فاز 2 چندین سال پیش آغاز شد و فقط یک دوره پیگیری دو ساله دارد. بنابراین نتایج اولیه ممکن است در چند سال آینده منتشر شود.

دیسیس افزود: «اگر نتایج آزمایش‌های تصادفی و کنترل‌شده فاز 2 واکسن جدید مثبت باشد، سیگنالی قوی برای حرکت سریع به مرحله آزمایشی نهایی فاز 3 خواهد بود.» امیدوارم به ساخت واکسنی که بتواند به طور موثر بیماران سرطان سینه را درمان کند، نزدیک‌تر می‌شویم.