منو سایت

  • خانه
  • وبلاگ
  • هموروئید چیست؟ علائم هموروئید و انواع آن را بشناسید

هموروئید چیست؟ علائم هموروئید و انواع آن را بشناسید

 تاریخ انتشار :
/
  وبلاگ
هموروئید چیست؟ علائم هموروئید و انواع آن را بشناسید

هموروئید چیست؟ ? چه چیزی می تواند باعث هموروئید در فرد شود؟ علائم هموروئید چیست؟ انواع هموروئید سازمان بهداشت جهانی؟ بواسیر که با نام علمی هموروئید شناخته می شود یکی از بیماری هایی است که در هنگام نشستن یا اجابت مزاج اختلال ایجاد می کند. در واقع این بیماری با بیرون زدگی قسمتی از روده یا وریدهای متورم از مقعد خود را نشان می دهد. در این شرایط علاوه بر نشستن، ضربه زدن به صندلی می تواند برای بیمار دردناک باشد.

انواع مختلفی از هموروئید وجود دارد که هر کدام به اقدامات پزشکی متفاوتی نیاز دارند. علاوه بر این، طب سنتی نیز برای انواع هموروئید راه حل هایی ارائه کرده است. برای اینکه بتوانیم به موقع این بیماری را درمان کنیم و از آن پیشگیری کنیم، لازم است بتوانیم این بیماری را تشخیص دهیم. در واقع ظاهر بواسیر می تواند علائم مختلفی داشته باشد که با دانستن آنها می توانید از بروز این بیماری برای خود و عزیزانتان جلوگیری کنید.

تا بدانی علائم هموروئید این مشکل چیست و چه دلایلی دارد، تا پایان این مقاله با ما همراه باشید تا شما را با آشنایی کامل با بواسیر و انواع پیشگیری و درمان خانگی آن آشنا کنیم.

هموروئید چیست؟

هموروئید یکی از شایع ترین بیماری هایی است که ممکن است به دلایل مختلف برای فرد اتفاق بیفتد. در ساده ترین پاسخ به این سوال که بواسیر چیست باید بگوییم که بواسیر تورم وریدهای قسمت تحتانی روده و بیرون زدگی آنها از مقعد است. اگر فردی با این مشکل همراه باشد، ممکن است هنگام نشستن، راه رفتن و دویدن، استفاده از توالت و غیره احساس ناراحتی کند. علاوه بر این وجود خون در مدفوع و سختی مدفوع از دیگر مشکلاتی است که می تواند ترس را برای بیمار به همراه داشته باشد.

هموروئید چیست؟

دلیل اصلی که منجر به بواسیر می شود، فشار بر عروق در قسمت تحتانی روده است. اما شرایط اساسی که این رویداد را تعریف می کند چیست؟ یا به عبارتی علل اصلی بواسیر چیست؟

  • فشار بیش از حد به مقعد در هنگام اجابت مزاج
  • یبوست شدید که باعث زور زدن در حین اجابت مزاج می شود. اسهال شدید نیز می تواند باعث این مشکل شود
  • احتباس بیش از حد مدفوع
  • بارداری به دلیل فشاری که حجم اضافی رحم به سایر قسمت های بدن وارد می کند، می تواند باعث ایجاد هموروئید شود. به خصوص برای مادران دارای اضافه وزن.
  • اضافه وزن در طول اجابت مزاج فشار زیادی به روده وارد می کند.
  • کمبود فیبر در رژیم غذایی مصرف شده توسط فرد.
  • یکی از دلایل اصلی هموروئید رابطه جنسی مقعدی است. زیرا طراحی دهانه مقعد یک خروجی است نه ورودی. در صورت آمیزش جنسی، این قسمت مستعد آسیب و بیماری هایی مانند هموروئید است.

اینها دلایل اصلی هموروئید هستند. اما اینکه هر کدام باعث ایجاد بواسیر می شوند، سوالی است که در قسمت بعدی به آن پاسخ خواهیم داد.

انواع هموروئید چیست؟

بواسیرها به طور کلی به 3 دسته تقسیم می شوند. این طبقه بندی بر اساس اندازه تورم و نقطه ای است که تورم ایجاد می شود. انواع هموروئید به شرح زیر است:

انواع هموروئید چیست؟

1. هموروئید داخلی

با توجه به نام این نوع هموروئید، بواسیر داخلی زمانی اتفاق می افتد که ورید متورم در داخل بدن باشد و از مقعد خارج نشود. این نوع هموروئید در زندگی روزمره باعث درد و رنج نمی شود و فرد مبتلا می تواند آزادانه کار خود را انجام دهد. اما این نوع هموروئید در هنگام اجابت مزاج ایجاد می شود. در صورت متورم شدن رگ های روده، در هنگام اجابت مزاج به این رگ ها فشار وارد می شود و خروج مدفوع با خارش و درد همراه خواهد بود. همچنین، اگر فشار زیادی به وریدهای متورم وارد شود، ممکن است خونریزی در مدفوع مشاهده کنید.

2. هموروئید خارجی

در هموروئید خارجی، وریدهای متورم به دلیل لخته شدن خون از قسمت‌هایی از مقعد بیرون می‌زند. همچنین باعث خارش و درد در حین اجابت مزاج می شود و ممکن است در برخی از فعالیت های روزانه باعث ناراحتی شود. یک فرد ممکن است هموروئید داخلی و خارجی داشته باشد.

3. هموروئید ترومبوتیک

این نوع هموروئید باعث ایجاد یک توده اضافی به اندازه انگشت در لبه خارجی دهانه مقعد می شود. فردی که از این نوع بواسیر رنج می برد، اگر مدت طولانی بنشیند و به این قسمت فشار وارد کند، ممکن است دچار درد شدید شود. اگر فردی با این نوع هموروئید مواجه شد، باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کند.

علائم هموروئید چیست؟

همانطور که گفتیم ظهور هموروئید می تواند با علائم مختلفی همراه باشد. با دانستن این علائم می توانیم این بیماری را قبل از مشاهده پیشرفت آن درمان کنیم. در این قسمت واضح ترین علائم هموروئید نگاه می کنیم:

علائم هموروئید چیست؟

  • تشکیل توده و تورم در اطراف مقعد

تورم یا پارگی عروق در قسمت تحتانی روده می تواند باعث ایجاد توده ای مانند گوشت اضافی در نزدیکی دهانه مقعد شود. این توده ها معمولاً بسیار حساس هستند و هنگام ضربه زدن و دفع با درد زیادی همراه هستند.

  • خارش و درد در مقعد

خارش و درد در ناحیه مقعد به خصوص پس از اجابت مزاج از دیگر علائمی است که به وجود بواسیر یا شروع هموروئید نسبت داده می شود.

  • مشاهده آسیب در دهانه مقعد

اگر فردی به بواسیر مبتلا باشد، در نزدیکی دهانه مقعد، التهاب و قرمزی غیرمعمولی را مشاهده می کند که یکی دیگر از علائم ابتلای فرد به هموروئید است.

  • احساس عدم دفع مدفوع

فردی که از بواسیر رنج می برد، به دلیل وجود سیاهرگ های متورم در اطراف قسمت داخلی مقعد، نمی تواند پس از اتمام مراحل دفع مدفوع را از بدن خود خارج کند. به همین دلیل ممکن است پس از عمل اجابت مزاج، این حس با فردی که هنوز نیاز به اجابت مزاج دارد، همراه شود.

  • خونریزی در هنگام اجابت مزاج

یکی از بارزترین علائم بواسیر وجود خون روی مدفوع یا دستمال در هنگام اجابت مزاج است. توجه داشته باشید که میزان این خون در شروع بواسیر کم است. اما با پیشرفت بیماری، ممکن است خونریزی بیشتری مشاهده کنید.

راه های پیشگیری از هموروئید چیست؟

همیشه گفته اند که پیشگیری بهتر از درمان است. اما پیشگیری لازم برای مبتلا نشدن به هموروئید چیست؟

  • اجتناب از نیروی بیش از حد در هنگام اجابت مزاج

همانطور که گفتیم، زور زدن بیش از حد می تواند باعث هموروئید شود. به همین دلیل اگر یبوست دارید ابتدا سعی کنید این مشکل را حل کنید و سپس برای رفع آن اقداماتی انجام دهید تا فشار زیادی به قسمت های تحتانی روده و مقعد وارد نشود.

  • از شر اضافه وزن خود خلاص شوید

اضافه وزن یکی از عوامل ایجاد بواسیر به خصوص در سنین بالا است. بنابراین تا زمانی که هنوز جوان هستید وزن خود را کاهش دهید.

  • هنگام اجابت مزاج عمودی بنشینید

با همه تبلیغات توالت فرنگی باید بگوییم که سنگ توالت ایرانی انسان را کمتر در معرض هموروئید قرار می دهد. اگر از توالت فرنگی استفاده می کنید، بهتر است جسمی را زیر کف پا قرار دهید تا در هنگام اجابت مزاج، پاهایتان بالا بیاید و فشاری به قسمت تحتانی روده وارد نشود.

پیشگیری از هموروئید

  • مقعد را به خوبی بشویید و خشک کنید

پس از اجابت مزاج، مقعد خود را به خوبی با آب بشویید و آن را کاملا تمیز کنید. سپس از یک حوله برای خشک کردن آن استفاده کنید. به این ترتیب از تجمع باکتری هایی که در تشدید هموروئید نقش دارند، جلوگیری خواهید کرد.

برای کاهش وزن پیشنهاد می کنیم مقاله “ماساژ برای کاهش وزن” را مطالعه کنید.

درمان های طبی و خانگی برای هموروئید چیست؟

اکنون که متوجه شدیم بواسیر چیست و راه های پیشگیری از آن چیست، پس از آلوده شدن چگونه باید آن را درمان کنیم؟ فردی که مبتلا به هموروئید حاد و دردناک است باید پس از مراجعه به پزشک با مصرف دارو یا روش های درمانی مانند لیزر مشکل خود را برطرف کند.

اما درمان سنتی و خانگی که برای این مشکل وجود دارد انجام یک سری موارد است که در قسمت بعدی به آن خواهیم پرداخت:

  • استفاده از گیاهان فیبری : به طور کلی فیبر معدنی نقش مفیدی برای دستگاه گوارش دارد که یکی از آنها برای درمان هموروئید است. شما می توانید فیبر مورد نیاز خود را تا حد زیادی از خوردن کلم دریافت کنید.
  • سرکه سیب و عسل : ترکیب سرکه سیب و عسل و استفاده از آن در ناحیه تورم می تواند التهاب ناشی از هموروئید را کاهش دهد.
  • مقدار زیادی آب بنوشید : کمبود آب در بدن باعث ایجاد بواسیر می شود، بنابراین توصیه می شود تا حد امکان در طول روز آب بنوشید.
  • ورزش : می توانید ورزش کنید یا پیاده روی کنید تا دستگاه گوارش به درستی کار کند. با این کار می توانید از یبوست پیشگیری کرده و هموروئید را درمان کنید.
  • آب نارگیل : آب نارگیل نقش زیادی در جلوگیری از خونریزی ناشی از هموروئید دارد که می توانید از آن بهره مند شوید.

موارد دیگری مانند قرار دادن سیر له شده روی محل تورم، استفاده از آب داغ، حمام آب نمک و غیره. همچنین می تواند نقش مفیدی در درمان یبوست داشته باشد.

آخرین کلمه

با خواندن این مقاله متوجه شدیم هموروئید چیست؟ و نحوه درمان آن. در واقع، بواسیر به دلیل التهاب عروق تحتانی روده نزدیک دهانه مقعد ظاهر می شود. این مشکل در سه نوع داخلی، خارجی و ترموبوز وجود دارد که هر کدام به نوعی با درد و خونریزی همراه است.

برای جلوگیری از بروز بواسیر باید نکاتی را رعایت کرد، مانند نشستن صحیح هنگام استفاده از توالت، پرهیز از فشار زیاد در هنگام اجابت مزاج، شستن صحیح مقعد و …. همچنین ممکن است پزشک با تجویز دارو یا استفاده از لیزر درمانی، هموروئید را درمان کند. اما برای درمان خانگی هموروئید می توان از روش هایی مانند استفاده از مواد حاوی فیبر و … استفاده کرد.

از اینکه تا پایان این مقاله همراه ما بودید متشکریم. اگر سوال یا نظری در این زمینه دارید خوشحال می شویم در قسمت نظرات ثبت کنید.